Уят таклиф

Рахим Карим
Таклиф ;илар ошкор бугун БМТ,
;амжинслилик ;усрин Ўзбекистонга.
Бесо;олбозликни э;тимол эрта,
Таклиф ;илар ;ўшни ;ир;изистонга?

Бузу;лик касрини таклиф ;илар, ;а,
Уялмай-нетмасдан бугун Европа.
Шундо; ;ам сотяпти танин кўчада,
;из-жувонларимиз очи;- ошкора!

Беруний шунинг-чун Американи,
Бир пайт юлдуз санаб кашф этганмиди?
Ибк Сино ёйиб “Тиб ;онунини”,
Оламга зинодан дарс ўтганмиди?!

Кўзингизни очинг, азиз одамлар,
Уй;онинг уй;удан, кўзингиз иш;аб.
Я;инлашиб ;олди на;отки ма;шар,
А;лдан озганми дунё-дун, ё Раб?!

Номус ;олмадими бугун одамда,
;адемай бошланар момо;алдиро;.
Бундай яшагандан кўра оламда,
Ерни сув босгани а;ир яхширо;!