Тореро гумореска

Валерий Сентюрин
Поблукавши  Іспанією, інтурист  Кірьян,
Потрапивши  в  ресторацію, страву  заказав,
-Дайте  мені  щось  такого, щоб  запам’ятав,
Як  в  спекотних  Перенеях  влітку  мандрував

З  колоритом  щоб  місцевим,  щоб  аж  запекло,
Щоб  саме  нутро  дістало, до  кішок  дійшло,
Щоб  було  гостре-пригостре, щоб  на  дибки  став,
І  відчув  в  собі  тореро, що  бика  поклав

Підійшов  гарсон  Микола, він  тут  підробляв,
І  в  Тернопіль  щомісяця  євро  відсилав,
Привітався  дуже  чемно,  скатерку  послав,
Червоного  вино  андалузського  запропонував

Ваше,  сеньйор,  побажання  виконаю  я,
Є  у  мене  одна  думка, ось  вона  яка,
Тут  до   кухаря  з  кориди  притягли  бика,
Вправно  гості  його  зьїли, зостались  рога,
І  якщо,  сеньйор,  вам  в  дупу ріг  того  бика –
Вас  сім’я  славних  тореро  за  свого  призна