Слънцето и Литатру

Величка Николова -Литатру 1
Слънцето и Литатру
Автор – Литатру
(Величка Богданова)

Днес слънцето блещука тъй омайно,
възторгва се от моя нежен стих
опърля зениците ми нехайно
пошушквайки ми приказен триптих.

Мечтите ми политат към небето,
а слънцето клони към залез тих,
но утре ще ми праща пак в сърцето
безброй надежди, за да пиша стих!

*