Подiлись зi мною сумом

Миклош Форма
Поділись зі мною сумом – сум самотніх не жаліє,
не кладе на плечі руки, не говорить теплих слів.
Сум зі співчуттям у очі зазирнути не уміє.
Сум нікому і ніколи співчувати не схотів.

Поділись зі мною сумом. Поділись зі мною смутком.
Я скажу потрібне слово. Я до серця пригорну.
Я придумаю наївну і просту доречну шутку.
Ні на мить тебе зі смутком я не залишу одну.

Можеш навіть, як вважаєш, слів сумних і не казати.
Я і так все зрозумію, лиш у вічі подивись –
вже один лише твій погляд розповість мені багато...
І зі мною – несамотньо – про хороше помолись...