У пол -1

Хохол Хохотович
Чорні брови, карі очі -
Намальованная врода.
Серед поглядів дівочих
Не було такого зроду.

Ой, у полі три тополі -
Тополиний пух.
Серце в грудях, як в неволі,
Треться об терпуг.

В чистім полі місяць сходить
Молодим ясним серпом,
І дівчатам на долонях
Мозолі стирає в кров.

Ой, у полі три тополі,
Наче три свічі,
Запалили видноколо,
Як дрова в печі.

Як могла, то шкодувала
За красою, що з лиця,
Як роса ранкова спала,
Залишивши без вінця.

Ой, у полі три тополі,
Й зграя вороння,
Мені подиху доволі -
А тобі життя.