Ольга Черепанова -2 Только не хочу я быть с другим

Юлияна Великова
Лето  пролетело,  но  осталось
Болью в сердце и душе моей.
Будешь ты всегда, тогда казалось...
Но, разлука  встала у дверей.
Листопадом   тихо  закружила.
И  уныло  шелестят  дожди.
Словно шепчут,- Мало ли, что было...
Думай лишь о том, что впереди.

Позабудь  пустые  обещанья,
Ты  сама  всё  знаешь  наперед.
Нет, не  будет  нового  свиданья,
Там его другая  где-то ждет.
Что осталась  для  него  святою.
И не скажет  он тебе,- Люблю.
Всё  живет  несбывшейся  мечтою...

И  на  мысли  я  себя  ловлю,-
Не забыл её и не забудет.
Не  увидишь  счастья  рядом  с  ним.
Да и сердце разрываться будет.

Только... Не  хочу  я  быть
  С другим...


Превела на Български: Юлияна Донева

САМО, ЧЕ НЕ ИСКАМ С ДРУГ ДА БЪДА

Лятото отмина, но остана
болката в сърцето и душата ми.
Завинаги ще си , тогаз ми каза…
но раздялата ни стана на вратата.
Листопада тихо обикаля
и унило шумоли дъжда,
като шепот – малко ли ти беше…
мисли само за туй, що предстои.

Забрави напразни обещания
всичко туй ти знаеш от преди.
Няма да се видите отново
там нейде, някоя го чака него.
Какво останало е за него свято
Той не каза ти на теб „Обичам те“
Цял живот несбъднати мечти…

И улавям се, че мисля в себе си: -
Не я забрави и не я забрави.
Не виждаш ли, че щастието с тях е
и сърцето ти ще се разкъса.

Само, че… Не искам с друг да бъда…