Недей да ме търсиш по друмите тежки

Величка Николова -Литатру 1
Недей да ме търсиш по друмите тежки,
натъпкани с кал от разбити съдби.

Търси ме в полята и в книги - горещи,
във лунните нощи и в бъдните дни.

Недей да ме търсиш във спомени тъжни,
във притчи смълчани, в бездумни мъгли…

Търси ме със обич във стихове будни
и в моите картини. Във тях си и ти!

Литатру1

*

Снимката е на една от моите стихосбирки - "Вечна любов"