Узнаешь ли мою печаль?

Григорий Пономарчук
с укр. стих. Веры Бондаренко-4
http://www.stihi.ru/2018/05/23/5544

Узнаешь ли мою печаль?
Мой горький плач - он безутешен.
Душа моя, скорей причаль,
К тому причалу, что не грешен.

Ты слышишь, музыка плывёт
По волнам светлого минора.
И сердце чуткое найдёт
Меня в мелодиях простора.

Не рви отчаянно струну,
Прижми её ладонью томной
Ты вспоминай меня одну:
Была я музыкой любовной.

оригинал

Чи знаєш ти мою печаль?

Чи знаєш ти мою печаль?
Чи ти мене тепер утішиш?
Чи віднайде душа  причал ?
Чи відчай в серці лиш залишиш?

Почуй,вже музика луна.
Вона така мінорна й чиста.
Летить на зморених крилах.
Стрічай  її  ти урочисто.

І струн  не рви,а пригорни.
Нехай звучить і нині й прісно.
І смуток  в ніжність огорни.
Лікуй коханням променистим.