Задля майбутнього

Поэт Закарпатья Василий Галас
* Площа Народна в Ужгороді - втілення
  оригінальної архітектурної ідеї Володимира Павлея.

Минулі згадую події
у головному з наших міст…
Про те – як місту повертали
його історію і зміст.
Був спір – якою площі бути.
Нездари мали привілей.
В бюрократичній тяганині
похвально вистояв Павлей.
За мецената був Ледида.
Проект відзначив Пігуляк.
…І ось така тепер Народна... –
що кожний тішиться земляк!..
На ній вирують цілорічно
зелені віхоли весни,
і є все те чого жадали
задля майбутнього сини...
В їх честь - фонтани, і троянди,
і фейєрверками – огні…
Пишу і я про них... Писати
і гордо й радісно мені…

Травень 2018