Очи

Росен Русев
ОЧИ
Автор: Р. Русев               

Отминаващият ден
с последни стъпки
пътува след залеза.
Търкаля се времето
по път неизминат,
извикал сънят
донесъл очи
в есенна охра
преляла до светлокафявото.
Завивам съня
с пожълтели листа от тополата
и сънувам изветрелите
есенни мигове
и очи,
без да знам как да ги върна.

Отминаващият ден
пътува след залеза,
чашата с вино
ме кара на сън и очаквам
две красиви очи
в тази облачна нощ
да си върна...