Владимир Избранное. Дежавю. Рус. Бел

Максим Троянович
 http://www.stihi.ru/2018/04/12/2888
Дэжавю

Імчу па трасе вячэрняй… Куды і навошта?
Нібы голуб мечацца ля цэрквы…
"Каратнула" адна з незлічоных схем пошта,
Зачыніўся матрычны сервер на вы.

Пралятаюць у акне майго дэжавю,
Фары "сустрэчкі", як пацерак пяшчота.
І ломяць у прыпадку хрыбетнік дажджу
Рукі, якія тонуць у жаху шчотак.

Ставячы "да сценкі" шкла, у лабавы прысуд,
Мутнасць плям, наліплых са старту, 
Вымывае пластамі начны рэжысёр цуд    
Майго жыцця невыразныя карты.

А твае несціраема  глядзяць вочы,
Быццам час паправіць не позна…
Быццам рэжа на сэрца падвойная фрэза ночы
Для сябе беспамерныя гнёзды.

 Перевёл Максим Троянович