Тебе поцiлувати - як вдихнути

Миклош Форма
Тебе поцілувати – як вдихнути
і дихати, немов гірським повітрям,
і кисню відчувати чисте вістря,
чий дотик вже ніколи не забути.

Тебе поцілувати – як прозріти,
як зазирнути поглядом за обрій
і стати до людей настільки добрим,
щоб зрозуміти всіх і всіх злюбити.

Тебе поцілувати – як родитись
для кращого життя, для днів щасливих...
Твій поцілунок – вища справедливість,
яку із губ твоїх довіку пити...