Сонячний вiтер

Олександр Мачула
Потік фотонів сік йому обличчя,
трильйони кварків сипались до ніг,
браслет з нейтрино стиснув передпліччя,
а в душу падав галактичний сніг.

На всесвіту околиці далекій
вдивлявся пильно крізь густий туман
і згадував протуберанців клекіт
сумливо сивочолий капітан.

Він космосом помандрував доволі
за довге й нелегке своє життя,
а вітер сонячний закручував поволі
в тугу спіраль астральні почуття…

19.05.2018