Зачем ходила? укр

Евгения Кобикова
Завмерло серце.  Ріки сліз. 
Посеред плацу на колінах
обняла крихітку свою, 
малого сина...

Війни пожежа на роки іх розлучила. 
Із того краю мама йшла, де все могили.

Де мерли хлопці ні за що... За хіть багатих. 
Чому далеко так пішли з своєі хати?

Пройдуть  роки...Син підросте. Юнача сила.
А чом ти, мамо, на війну чужу 
ходила?

І у очах вже каяття... Поникли крила...
А, дійсно, жінко, ти за чим  туди ходила?

15 травня 2018 р