Нiч спокiйна розбилася раптом о серцебиття

Миклош Форма
Ніч спокійна розбилася раптом о серцебиття –
це до сповіді сни розмаїті приходять до мене,
незнайомі і непередбачувані, безіменні,
як частинка мене, невід'ємна частина життя...

І буває, що сплю, але знаю: все це – тільки сон.
І не маю над снами моїми найменшої влади,
будить стогін, коли непосильному сну нема ради...
І буває, що будить мене відчуття про полон.

І свідомість, і душу водночас турбують вони.
І хвилюється серце, і думку тривожить неспокій...
І щоночі приходять до мене вони рік за роком:
мов листи загадкові – мої нерозгадані сни...