Ватан

Гулья Мисриханова
 Шад жедайвал рик1ин гьалар
Жуванбурун арада
Гьазур я зун кьец1ил к1вачер
Тваз Ватандин  кьарада.

Лугьумир заз гадра гъурбат
Вун Ватандиз буржлу я
Муьт1уьгъ жедач залум  кьисмет
Инсандилай гужлу я

Вири хьтин са инсан я зунни
Чина хъвер авай
Магьрум кас я Ватандивай
Зайиф рик1е хер авай.

Ви руш я зун , акур ч1авуз
Мублагь яз вун  хъуьредай
Герек хьана эверайт/а
катиз-катиз хуькведай.

Зи хайи ч1ал багьа я заз
Ч/ал зи хайи дидедин
Ядигар яз хуьзва за ам
Цуьк хьиз михьи рик1е зин.