Билет до Детства на русском и белорусском языках

Марина Шадуя Корсак
—Если можно, билет с остановкою в Детстве.
Денег вовсе не жалко. Сколь нужно, скажи ?
Там ромашки да маки от мамы в наследство
Тихо ветер колышет... Мои миражи.

На морозе снега там блестят перламутром.
Снеговик, как живой, примеряет их шаль.
Тихо шепчется дуб с грушкой целое утро.
Душу с первым туманом покинет печаль.

Лужи там, словно море... Обиды, ошибки
За плечами моими ещё не видать.
Мне билетик до Детства!— Откажут с улыбкой.
—Что ж, сегодня не к спеху. Могу подождать.

І на роднай мове

Калі ласка квіток да прыпынку "ДЗЯЦІНСТВА".
Грошай мне не шкада.Колькі трэба, скажы?
Там рамонкі на лузе, маёй маці хусцінка
Калываюцца з ветрам...То, мае міражы.

Там зімой на надворку снег блішчыць на марозе
І здаецца жывым у двары снегавік.
Там аб нечым шапоча з грушай дуб пры дарозе.
У бясконцым прасторы смутак цалкам мой знік.

Лужа там нібы мора, і ніякіх памылак
За плячыма. І крыўд не гуртуецца раць.
Мне квіток да "Дзяцінства"! Што, у вас перапынак?
Ну нічога. Не к спеху. Я магу пачакаць.

Май 2018
М Шадуя