Бiлий кiнь

Вера Свистун
До картини київського художника Віталія Мовчана

У заграві, між диво кольорів,
блукає білий кінь. У часоплині?
Чи то Пегас, що крила розгубив,
їх мріє віднайти в рожевій сині?

Чи одинокість, а чи самота
шукає непогрішної любові?
Зеленим водоспадом крізь літа -
оманливих бажань нестримна повінь

загасить день. Він ще не догорів!
Жагу вгамує спраглого коріння.
У заграві, між диво кольорів,
блукає білий кінь. У часоплині.