Вiн образив jj на все життя, або Невчасний

Миклош Форма
Він образив її на все життя,
хоч ні разу не вдарив, не замахнувся.
Він невчасно якось їй посміхнувся
і промовив "пробач" без каяття.

Працювала в садочку, любила дім
і любила все, що вважала домом,
по-жіночому не відчувала втоми
і тихенько плакала: "Менше з тим..."

А коли пішла вона назавжди,
не забравши навіть речей потрібних,
він лишився сам без обіймів рідних
в домі, що замовк в самоті біди.

І вона без хибних живе думок.
Лиш пригадує сльози, і, час від часу,
те його холодне "пробач" невчасне
одчищає згадками про садок...

.........

Сесиль Зервудакию. Фотография к фильму «Спаси и сохрани», 1989
Фото: Самоэль Кацев