То близька неймовiрно, то надто вiд мене далека

Прокопенко Юрий
То близька неймовірно, то надто від мене далека,
Майже поряд, але неодмінно тікаєш кудись.
Чуєш серце-Везувій з громами підсилює клекіт,
Скоро бідні Помпеї* ковтне, розгортаючи дим.

Не лякайся завчасно, твій ангел-хранитель на варті,
Повен сил і хоробрість так личить звичайно йому.
Геркуланум згорає живцем, вже не знайдеш на карті,
Потопають Стабії в потоці розпечених мук.

Ось таку лихоманку в мені розбудила ти хвацько,
То близька неймовірно, то зовсім далека, як міф.
Рестартує мій день, відтепер до країв чудернацький,
Розкриває завзято шалені простори в умі.

19:15, 12.05.2018 рік.

*Помпеї, Геркуланум, Стабії – давньоримські міста, які були знищені Везувієм у 79 році.

Зображення: https://vistanews.ru