ГЭТЫ ВЕРШ

Людмила Шаблыко
Гэты верш пра беларусаў,
Што ідуць з вялікарусаў,
Пра людзей,што тут жывуць,
Сваё  шчасце берагуць.
І  пра  дух, які вітае,
Ды на подзвігі штурхае.
Ажывае ён каханнем,
Дабрынёй і спачуваннем!
Гукі песняў лашчаць слых,
Неба дорыць сэрцу  міг.
І да шчасця толькі крок,
Не адолее нас змрок!
Людзі хочуць пазбаўлення
І трымаюцца як звення.
Ўсе імкнуцца да кахання
І  вялікае  сям’і.
Адтаго жывуць так шчыра,
Ззяе  сонейка  ў  дні!