Жеда чун шаирриз чешне

Гасанова Гюзеля
Рази я зун, хьуй ч1ехи вах,
Агудайди чун я  лезги "Булах".
Гатун са юкъуз чун кlватl хъжеда мад
Кlел ийиз шиирар, ийиз рикlер шад.
 
Асул шагьид яз, гьахъвилинни тахт
Са камаллу шеъ яз, чир хьана , вич вахт:
Дуьздал акъудда вахтуни пис хъсан -
Ваз дуст-душман яни къалурда инсан.

Чунни я вахтуни агудай дустар
Шаирар - лезги халкьдин чун векилар.
Мукьвавал авай туш чаз са ивидин,
Амма мукьвал я чун хел хьиз сихилдин.

Шииратдин бахш я  стхаяр, вахар,
Рик1ин дегьнейрай кхьизвай ц1арар
Чи вилик квайди я "Булахд" чешме -
Алахъда чун жез шаирриз чешне.