Семён Цванг. Быть на плаву

Максим Троянович
 http://www.stihi.ru/2007/08/13-1286

Семёну Цвангу 10 мая 2018 года - 94 года

 
 Живу в надежде дотянуть до ста.
 Стараюсь быть мужчинистым и ловким.
 Пока меня Альцгеймер не достал
 Шагаю и держу свой нос морковкой..
 
 Наука жизни движется вперед
 И обещает, чуть ли не бессмертье.
 А мне б еще, еще хотя бы год
 Быть на плаву, чтоб не достали черти.

 Прошу судьбу: до срока не согни.
 Хочу, чтобы душа струною пела.
 Люблю я женщин. Если б не они
 Давно угасли б и душа и тело.

Быць на плаву

 Жыву ў надзеі дацягнуць да ста.
 Імкнуся быць мушчыністым і спрытным.
 Пакуль мяне Альцгеймер не дастаў
 Крочу і трымаю свой нос брытвай..
 
 Навука мяне рухае наперад
 І абяцае, ледзь ужо неўміручасць.
 А мне б яшчэ, яшчэ хоць  год
 Быць на плаву, каб не закрылі тучы.

 Я лёс прашу: да тэрміна не гні.
 Жадаю, каб душа струною пела.
 Кахаю я жанчын. Калі б то не яны
 Даўно б загаслі і душа і цела.

Перевёл на белорусский язык Максим Троянович