Трызненне

Мария Руслановна Шебанец
Маё паветра - сонная вада.
Мая бязгучнасць - ціхі шоргат хваляў.
Ці не таму - марудная хада?
Ці не таму заўсёды хлусяць шалі?

Я існую нібыта ў вадкім шкле.
Навокал - сон. Ці наяве трызненне?
І рэшткі мар трухлеюць на стале.
І не ўзышло, загінула насенне.

Мне сніцца лес. У лесе спіць кароль.
І каралю, вядома, сніцца пешка.
І пешка (я) перамагае боль,
Бо марыць зведаць: я нішто ці нешта?

Ці абудзіць снаведа-караля?
І ці не знікну разам з гэтай мрояй?
Маленькі крок - і так плыве зямля!
Ці ёсць тут хто? Ці ёсць тут што — жывое?

10.03.2018