Рассвет

Мария Руслановна Шебанец
Будет ли рассвет?
Есть он или нет?
Может, в мире не бывает солнца?
Если правит ночь,
То из мира — прочь!
Вытащить себя по волоконцу.

Есть ли в мире день,
Если мир весь — тень?
Если свет всегда накрыт посудой?
То ли слеп, как крот,
То ли мир не тот.
"Тот ли мир?" - твержу я как зануда.

Вот мой приговор:
Выстрелом в упор
Разметать ошмётки самозванца!
Сбить все башмаки,
Но из-под руки
Взглядами с рассветом повстречаться.

06.01.2018


Досвіт

Дзе ён, досвіт, дзе?
Ці ён існуе?
Можа, і няма на свеце сонца?
Ноч кіруе ўсім -
То тады імчым,
Прэч са свету! Скнуць змрок бясконцы!

Ці магчымы дзень
Там, дзе свет ёсць цень,
А святло хаваецца пад посуд?
Слепне позірк мой,
Ці сусвет не той?
"Дык ці той сусвет?" - пытаю ў лёсу.

Вось мой прысуд, вор:
Стрэлам ва ўпор
Раскідаць шматкі ад самазванца!
Збіць чаравікі,
Толькі б з-пад рукі
Позіркамі з досвітам спаткацца.

06.01.2018