Порiвняю i скажу

Вера Деревьянко
Я сільська від роду бичка
А брати всі городські
Городська моя сестричка
Хоть родилися вони  сільські

Городською мені легше
Я роботою не бита
І проблем у мене менше
І душою менш  сердита

Полюбляю я розваги
І роботу люблю теж
В селі свої є переваги
Їх і в городі не менш

Порівняю і скажу в городі
Здоровьям більше дорожу
А в селі одні клопоти
Відпочити не дадуть
сільські сплошні тяжкі роботи
Які не зможем оминуть
 
Мені добре зараз тут
Відчуваю від дітей турботу
Сумувати не дають
Для душі шукаю я собі роботу
Відчуваю красоту уют
Ось такою старість стала
Життя хороше
Тут мене застало
Життя хорошого і я дістала