Стены Веселин Ханчев Стени пер. с болгарского

Владимир Игнатьевых
Три то стены
в моем доме
были белы и тихи.
Четвертая то
стонала ночью:
- Вода!

Так выла
три ночи подряд,
на четвертую то ночь
стала белой и тихой
как те другие.
Бела
ледяна
и нема.

Страшная стена.

08.05.2018

Веселин Ханчев Стени

Трите стени
в моята стая
бяха бели и тихи.
Четвъртата
стенеше нощем:
— Вода!
 
Тя вика
три нощи подред,
на четвъртата нощ
стана бяла и тиха
като другите.
Бяла,
студена
и няма.
 
Страшна стена.