Я татуся нiяк не привiтаю...

Людмила Дзвонок
Дев’яте травня... Пам’ять про війну.
Про що писати?..  Так, я пам’ятаю...
На серці гірко, як від полину,
Бо ж татуся ніяк не привітаю!

Роки, роки, а в серці все ж той біль:
Пішов татусь, коли ще мав би жити!
Про ту війну знов чути звідусіль...
О Господи, навчи людей любити!

Коли б любили, не було б і війн,
А так навколо скільки сліз і суму,
Земля родюча, а на ній тих мін...
Тепер, в цей час, розруха, нема струму...

Про що писати? Кланяюсь, татусь!
Відходять ті, хто був з тобою поряд...
Бабуся йде, а далі йде дідусь -
Захисники! Вернулись з того бою!

Вклонюсь і їм! Змарнілі лиця в них.
День Перемоги... Усмішок не видно...
О наш Господь, дай їм не знати лих,
Нехай несе лиш радість земля рідна!
08.05.2018

На знімку мій татусь
Северин Григорій Прокопович,
учасник війни, вмер в 1985 році.