Ф. И. Тютчев. Рус. Бел

Максим Троянович
Усемагутны я і слабы разам,
Уладар я і раб разам,
Дабро ці зло раблю - пра тое
не разважаю,
Багата аддаю, але мала атрымліваю,
І ў імя ж сваё сабой загадваю,
І калі біць каго пажадаю,
То б'ю сябе  самога и трываю.

  Перевёл Максим Троянович