***

Ольга Красношлык
Новорічна казка!

Вітер віє завиває, клени нагинає,
Хурделиця розгулялась, снігом засипає,
Ніч перед Різдвом надворі,
Всюди жарти, сміх, забави.
Всі чекають північ – Коляду,
Дяка, козу, медведя на поводу.
Завихрило, потемніло, бо нечистий місяць вкрав.
Вилетівши із труби, зірки в торбу позбирав.
Відьми в ступах розгулялись не на жарт.
В Новорічну ніч вся нечисть збирається на шабаш.
Коваль Вакула бравий майстер, чортеня за хвіст впіймав.
Випустив зірки та місяць, до цариці в гості мандрував.
Прилетівши до столиці, в палаці вгледів він царицю.
Танок з нею танцював, черевички попрохав.
Вернувсь додому з подарунком,
Кохану дівчину обняв, з нею під вінець встав.