Дайте им хлеба укр

Владимир Слипец
Дайте їм хліба

На землях родючих, чудових,
Живе простий люд.
Своїми руками ледве збирають,
Іншим ртам семена.

Вони багато процюють,
Та ледве існують.
В постійних злиднях,
Недугах та скаргах живуть.

Хлібороби хліборобів деруть,
Скотарі ріжуть останню худобу.
А бабки все лаять на всіх,
Посміхаясь згадають минулих катів.

Їх  годують плітками,
Чутками, гнилою землею,
Що ось-ось прийдуть зміни.
І всі як царі заживуть.

Та для для брехні,
В серцях працючих мас
Бракує вже місця,
Та немає вже сил!

Їх мотори глохнуть поволі.
Один за одним...
Вся нація гине задля
Ситих шлунків катів.

Дурні мріями багатіють,
А не їхніх хребтах,
Будують нові квартали,
Дачі, вілли, палаци...

Ціліснький світ подурнів.
Всі живуть немов ляльки,
Та поодинці ріжуть горлянки,
Сховавшись по конурах лячним.