Тимчасов сть

Татьяна Лисненко
                Тимчасовість
Ми всі в цім світі тимчасові гості:
Багаті й бідні, добрі, щедрі й злі…
А скільки бід, байдужості і злості
На цій стражденній, праведній землі!

Ми гості тут: і замкнуті, й відверті,
Різниця в тім, яка в кого душа,
І скільки років жити нам до смерті,
І хто і як до неї поспіша…

Ми всі в боргах, і нам їх віддавати,
Від того й біль у душах не стиха…
Нам час у Бога милості прохати,
Щоб він скоріш пробачив нам гріха.

Ми всі тут гості: хай нас пригощають,
І хай не швидко мчать наші літа!
Ну а гостей завжди в гріхах прощають, -
Така в житті вже істина проста.