Травень з липневим завзяттям

Виктория 75
Зеленими барвами тішиться око.
На сонці  журливо  шепоче трава –
Весняна господарка знає права:
Спізнилася тільки, та гарна, нівроку,
Хоча була владна зима цього року.

В цвітінні красуються вишні в садочку.
Купаючись в сонці, хизується цвіт,
Дивує  красою  навколишній світ.
Слухняно дерева зімкнулись в рядочку,
Спілкуються, зріють в своєму куточку.

Зухвало звертаючись до абрикоси,
Кепкують – зійшла вже у неї краса,
Бо перша цвіте – так керує  весна!
А вишні  ще й досі розчісують коси.
Бояться,дістануть, зіпсують їх роси.

Живі ці створіння, смішні і чутливі,
Напевне, і думку всі мають свою.
Та  треба покірно стояти в строю,
Бо вітряні  хвилі занадто рухливі.
А  також  нашкодити можуть і зливи.

Так травень  рішуче  крокує, дивує.
Спекота  з липневим завзяттям  вирує.


02.05.2018