Поговори зi мною про минуле

Миклош Форма
Поговори зі мною про минуле.
Про те, що не повернеться уже.
Погодься, ми минуле не забули.
Хай пам'ять все найкраще збереже.

Хай пам'ять все найкраще нагадає.
Все тепле, наче дотики руки.
Так, і про зимне ми не забуваєм,
та краще пам'ять – теплі пелюстки.

Хай кілька слів, хай кілька певних речень,
які, лише почни, – і знаєш смисл...
З минулого прості слова і речі
дарують сьогоденню добрий зміст...