Ян Таировский. Сердце пчелы. Рус. Бел

Максим Троянович
http://www.stihi.ru/2018/05/02/5433

"Адже трутень -
бджолине серце -
пилом вкрив..."
Станіслав ВИШЕНСЬКИЙ

В цветник мы этот все пришли от Евы.
Хотя Адам был первым, суть не в этом.
Пчела для трутня - образ королевы,
А трутень без пчелы подвержен бедам.

Любовь для пчёлок - слаще пастилы.
Путь без любви по жизни очень труден.
Пчела без трутня - только полпчелы,
А трутень без пчелы - совсем не трутень.

Со мной не спорь: в разлуке жить - не мёд!
Жить без любви? Съедят пусть лучше волки!
Пчела без пылкой страсти не живёт.
А разве трутень может жить без пчёлки?!


Сэрца пчалы

"Адже труцень -
бджолине серце -
пилом вкрив..."
Станислав ВИШЕНСЬКИЙ

У кветнік  гэты ўсё прыйшлі ад Евы.
Адам быў першым, сутнасць не ў гэтым.
Пчала для трутня - выява каралевы,
А труцень без пчалы ён схільны бедам.

Любоў для пчолак - саладзей пасцілы.
Шлях без кахання па жыцці пакуцен.
Пчала без трутня - толькі поўпчалы,
А труцень без пчалы - зусім не труцень.

Чаго спрачацца, жыць аднаму - не мёд!
Жыць без кахання? Хай з'ядуць  ваўкі!
Пчала без трутня  не жыве і год.
А хіба труцень можа жыць без пчолкі?!

   Перевёл Максим Троянович