Ночка так хутка злятае...

Анатолий Уминский
Марыва ціха спаўзае
Цягне з сабой цішыню,
Сэрца пытанне з'ядае,
Што я пад вечар знайду ...?

Мілыя, любыя вочы,
Ці слоў прывычных рака?
Шчасце сваё супраць ночы,
Смутак пазнаю спаўна?

Хутка таемнасць начная
Нас забірае ў палон.
Вецер заціх - спачывае,
Дзесці збягае наш сон.

Прэч недавер адплывае,
Ў сэрцы буяе любоў,
Ночка так хутка злятае,
Каб адарыць нас ізноў.

  *    *    *  02.05.2018 г.

Оригинал читать здесь:

Нічка так швидко злітає ...

Марево тихо сповзає
З гір у долину сумну,
Серденько туга з’їдає,
Що я надвечір знайду…?

Милі, коханії очі,
Чи збайдужілі слова?
Ніжність твою проти ночі,
Смуток пізнаю сповна?

Хутко мереживо ночі
Нас забирає в полон,
Літній вітрець нас лоскоче,
Десь убігає наш сон.

Сумніви геть відлітають,
В серці буяє любов,
Нічка так швидко злітає,
Щоб повернутися знов…

Жанетта Акимова.