Вже травень. Розцвiли маленькi сонця

Валентина Козаченко
Вже травень.
Розцвіли маленькі сонця,
Шепочуть луки піснею джмеля,
І сипле небо вниз
Гарячий стронцій,
Щоб найскоріш прогрілася земля.

Бузок між листя кидає суцвіття,
І пахощі, мов чар,
Летять навкруг;
І тиха благодать на білім світі,
Здається,
Що ні воєн, ні розлук.

Безхмарна синь
Довершує картину
Розквітлої, дозрілої весни...
О Боже, збережи цю дивну днину
І відведи,
Не доведи війни.