Зi святом Перемоги!

Олександр Мачула
День перемоги… Свято в нас сьогодні.
Та як святкує зморений народ?
У пам’яті ще дзвони великодні,
лише поблякнув пафос від свобод…

Бо ті, хто вижив у кривавій бійні,
Європу захистиши від чуми,
тепер немов церковні миші бідні.
Все ближче переможці до суми…

За що діди з фашизмом воювали?
За світле завтра, наше майбуття.
Та люд простий до нитки обібрали
і на поталу віддали життя!

В таких умовах можна існувати
героям переможної війни?
Не жити чом повинні? Виживати!
Достойні долі кращої вони.

Усіх вітаю з цим травневим святом,
бажаю всім здоров’я і добра,
а ще дозвольте, люде, побажати,
щоб справедливості скоріш прийшла пора!

01.05.2018