Первомайська маiвка

Олександр Мачула
Первомайська маївка

Кипить вода на перекатах,
укрився бурунами Буг,
дерева в ізумрудних латах,
зазеленів яскраво луг.

Оділись в біле дикі вишні
між скелями, біля води,
і яблуня в наряді пишнім
рожеві залиша сліди.

Стіною стали білости
на острові серед ріки.
Між них, на килимі барвистім,
поодинокі рибаки.

Навкруг святкова атмосфера,
десь пахне димом з шашликом.
Першотравнева біосфера
смакує добре з коньяком.

Усе навкруг здається раєм
й тому, хто навіть звик до ласк –
День праці разом з Первомаєм
святкує місто Первомайськ.

01.05.2018