Син велосипед

Росен Русев
СИН ВЕЛОСИПЕД
Автор: Р. Русев

Постеля
с аромат на лавандула
и едно уморено рамо
мълчаливо очаква да го погалиш.
Малко е тъжно,
малко боли...
Уморените мигове
със сънят отминават.
Утро е, две очи се отварят
и поглеждат към мен.
И е хубаво,
като топло излъчване
на розово колело
карано от мило момиче
по кея.