Небо плаче

Дмитрий Град
Як в часи минулі,
В радість ворогам,
Полетіли кулі
Знов в серця синам.
Плине кров рікою.
Та, без берегів.
Не спинить рукою
Сльози матерів.
Горю не зарадиш,
Як би не хотів.
Люті не завадиш,
Люті у катів.
Горло гнів стискає
Праведних синів,
І не відпускає
Справедливий гнів.
ПР: Небо плаче тихо, не стихає грім:
- Лихо в того лихо, де палає дім.
(І  якщо у серці не живе любов -
Буде все вертатись знов.) 

Дай пораду, небо,
Для простих людей.
Просимо ми в тебе:
Вбережи дітей!
Як їм далі жити,
Небо, знаєш ти!
Так, щоб не тужити,
Вірний шлях знайти!