Чен Ким. Дорога. Рус. Бел

Максим Троянович
 http://www.stihi.ru/2016/09/11/4015

Чем дальше от столицы
Тем больше "жигулей".
И безнадежней лица,
И водка как-то злей.
 
Жизнь тут людей не балует
Подарками судьбы.
(Ну разве что рыбалкою
Да к осени грибы).
Работают покуда
Не выбьются из сил.
Их дети верят в чудо.

Я здесь когда-то жил...

   Дарога

Чым далей ад сталіцы мары,
Тым больш  трапіш"жыгулей".
І безнадзейней твары,
А гарэлка, дык нават злей.
 
Жыццё тут людзей не песціць
Падарункі - тут не абы.
(Хіба  што рыбы  паесьці
Да восенню досыць - грыбы).

Тут людзі працуюць - прысуд,
Не выб'юцца покуль з мяжы.
Іх дзецям верыцца ў цуд.

І я тут калісьці жыў.

  Перевёл Максим Троянович