Мне б вярнуцца...

Анатолий Уминский
Вярнуцца, толькі не расплатай...
А дабрынёю і цяплом.
Рамонкам. Ластаўкай над хатай
кружыць...
Ці восеньскім дажджом.
Вярнуцца (каб не адшчапецам!)
бацькоўскай сцежкай у лясах,
вядро вады прынесці ў сенцы
і зоркі бачыць па начах.
Ў калейдаскопу мільгацення
смяяцца каб сярод радні.
І вобраз бацькі, бы спасенне,
лавіць сярод усіх жывых.
Мне трэба ў гэты свет вярнуцца!
Я не паспела абагрэць
сад малады, што ветрам гнецца,
якому яблыкамі спець.

    *    *    *    24.04.2018 г.

Оригинал читать здесь:

Вернуться, только не расплатой...
А благодатью и дождём.
Ромашкой. Аистом над хатой
кружить...
Иль жёлтым октябрём.
Вернуться (но не отщепенцем!
отцовской тропкой средь лесов
ведро воды поставить в сенцах
и слушать гимны петухов.
В калейдоскопе мельтешенья
смеяться бы в кругу родных.
Лицо отца, как утешенье,
ловить среди тех лиц живых.
Мне надо в этот мир вернуться!
Я не успела обогреть
отцовские росточки-прутья,
которым яблоками зреть.

Светана.