Грустишь... из Маргариты Метелецкой

Римма Батищева
На http://www.stihi.ru/2018/04/25/1154 

Грустишь, что я теперь не нахожу
Апрельской ночи ласкового слова?
Ах, не ищу счастливую подкову –
Мне б крест не потерять! – молюсь, твержу…

Нести, быть может, крест – сизифов труд,
Тяжёлый, муторный, напрасный?
Тогда я мыслю: где же выход ясный,
Не дёргать чтобы плавный ход минут?

Святое  имя славное Твоё
Шепчу с великой нежностью в мечтах,
Смеётся свежий ветер в небесах:
Преград не одолеешь громадьё!

Мол,  вряд ли перейду я ту межу,
Где Ты в покое царствуешь великом,
Где месяц не смеётся светлым ликом…
Но не спеши, – тогда себе скажу!

Учись любить! И там, за окоёмом
Сольёмся в светлой Вечности вдвоём мы!
        25.04.2018

   Печалишся, що більше не люблю
   Квітневу ніч, цятковану, казкову ? -
   Повір, вже не розшукую підкову,
   А лиш хреста не скинути молю...

   Бо видається часом як тягар
   Сизіфів, що й на зріст - незмірний...
   Тоді мудрую : де ж той вихід вірний,
   Не смикати щоб рвучко календар ?

   У мандрах мрійних - пошепки тону...
   Твоє Ім'я - розтоплюю на ніжність...
   А вітри надсміхаються освіжні,
   Вважаючи, що вир не перетну...

   Що неспроможно перейти межу
   До Тебе, де панує вдячний спокій,
   Де не глузує Місяць одноокий...
   Але не квапся, - я собі кажу, -

   А вчись любити. Ген - за перелазом..,
   У Вічності - зіллємось врешті разом !