Ера Агасфера

Олександр Мачула
               Ах, скажите, скажите скорее,
               Где, поляки, ваши евреи?
               Где торгуют они, где бреют,
               Лечат, учат, флиртуют, стареют,
               Проезжают в автомобиле?
               Почему вы их всех убили?
                Т. Вольтская

Як звізду на етнічну ліврею
відповім вам, де наші євреї:
Вони там, де запахне грошима,
у кафе й ательє індпошиву.

Лікарі, адвокати, чинуші,
прокурорські й директорські душі.
Той діяч світового масштабу
й офіцер генерального штабу.

Магазин той тримає, цей лавку,
в міністерстві засів ще чи в главку.
Президенту дає той поради
і, звичайно ж, їх банки і склади.

В ювелірних майстернях, аптеках,
із варягів давно уже в греках.
Розповзлися по білому світу,
сіють людству юдейську освіту.

Йдуть до кожного вперто порога
та несуть нам Христа, свого бога.
Насаджають усім свою віру,
що панує над всім уже миром.

Спекулянти, міняйли, бариги –
ось штрихи із найбільшої книги.
Від зірок жовтих їх, чорних пейсів,
нудить вже не лише європейців.

Вся торгівля у них, медицина,
в їх руках продовольча корзина,
шоубізнес і медіасфера...
Де юдит – зазвичай там афера.

Ходять часто в короні чи з німбом,
політичним керують олімпом.
Президенти, міністри, прем'єри
еру близять усім Агасфера…

лютий 2018

http ://club.berkovich-zametki.com/?p=27451
http ://www.rusnation.org/stat/pub010.shtml