Наче цяцьку

Лика Поо
Б'ється ображене серце.
Сонце цілує скроні.
Травню, навіщо все це
Досі тримає в полоні

Совість мою і душу,
Адже я майже зайвий?  -
І посміхатись мушу
І на мітинг - як завжди...

Десь там прокотяться хвилі
Грізних років воєнних...
Хоч мене там й не вбили,
А й жити тут неприємно...

Чорне назвали білим,
Біле - тепер є чорним.
Боже, зроби мене цілим,
Бо трощать мене на чорта?

Вік занадто тривалий,
Наче важка переправа.
Я, вояка бувалий,
На правду не маю права.

Навіть мою перемогу
Поцупили, наче цяцьку,
І загубили дорогу
І ще є чого багацько

Загубленого навмисне,
Неначе не буде суду.
А блискавка в травні блисне,
Щоб в кожнім впізнать Іуду...