Три братики

Люба Пентелюк
Жила-була,  Весна.  Та  така гарна, така чарівна. І було в неї три братики:  Березень, Квітень та Травень.  Якось посперечались вони,  хто  з них  самий головний.   
      - Той, хто перший.-Сказав  Березень.  Тобто, я.
      -А чому це ти?-  Загомоніли братики.
      -Бо я  самий відважний, самий могутній.   Льодяні криги,  снігові замети,  то все  моя робота.  Якщо я не підготую Землю, тоді де ви  будете  вирощувати квіти, травичку.  Хіба зможуть зацвісти  дерева в холоді? 
       Почула їх сперечання  Весна і сказала:
       -Не сваріться,  любі  мої.  У природі немає головнішого.  Кожен з вас є дуже важливим.  Так що, шануйте один, одного, живіть в мирі та злагоді.  Сумлінно виконуйте свою роботу і  Матінка Земля  буде вами задоволена.
       - Задумались братики.  Дійсно,  що ми варті  один без одного. 
      Відтоді  більше,  ніколи не сперечались, бо вони єдина,  дружня сім’я.