Pocaluj mnie, slonce

Просто Дорота
Величка Николова -Литатру 1

Слънце, целуни ме

Слънце, целуни ме по очите,
волно и неволно - все съм грешна.
Целуни ме по очите, слънце,
спри ме от посоката погрешна.

Сладко ме целувай по лицето...
Ласката ти нека да е нежна.
Излекувай съвестта метежна.
Дай живот на обичта в сърцето!

http://www.stihi.ru/2018/03/14/3716



POCALUJ MNIE, SLONCE

Slonce, pocalowac chciej mnie w oczy,
Chce tego czy nie chce- jestem grzeszna.
Pocalowac chciej mnie w oczy, slonce,
Strzez, bym niewlasciwa droga nie szla.

Twarzy pocalunkiem dotknij milym...
Cieplo twe niech leje sie serdecznie.
Gdy sumienie sie buntuje- lecz je.
Spraw, by milosc w moim sercu kwitla!