Авто вмикають поворот...

Миклош Форма
Авто вмикають поворот...
Авто долають перехрестя...
Над ялинками церкви хрестик
злітає прагненням чеснот.

Ліворуч поверну – мій дім.
Поїду просто – дім онука.
А за плечима – пам'ять-мука,
прощання із життям старим.

Я перехрестя перетнув.
Повернення уже не буде.
Ще не бувало, щоби люди
вертали навіть миті сну.

Життя не стерпить пустоти.
На перехестя, на дороги
і на кермо – все воля Бога.
І кожен поворот – святий.

Іще повернеться кермо:
лиш трішечки – з моєї волі...
Долаю перехрестя долі,
а все долається само...