НЕ КАЖИ, КУМА...

Юрий Коршок
Не КАЖИ, КУМА…

Та гэй, Сэмэновна, заходьтэ жеж до нас, будь ласка, золота людына!

Вы йилы? Шо вы йилы. Та гивно вы йилы, шось не подавылысь

Хиба же зравныты их татарськи пирогы та з нашой поляныцей

Шо? З мьясом? Ой лышэнько! Ваны там що, з ума сказылысь?

Там шо, свынэй немае, чи мабуть напылися, заризалы корову?

Ой, нэ кажы кума. Та я ж забула знову. Ваны ж татары, свыныну не едять

Та хочь горилку пьють як справжни чоловики, а шо на Украини будэ йисты зять?

Шо кажешь? Дуже любэ борщь, варэныки з картоплею та смаженных курей

Лапшу, зварену з качки, Холодэць, (мы не казалы, шо свиной, ну дэж конину узять?)

Та слава Богу, е у зятя гроши, ныначе йив бы вин пусты галушки кожный дэнь

Вин мае гарну хату, загородну дачу, вин не якийся пидхолузнык, вин начальнык

Живуть ваны богато, е выпечка: их вак балишь, е их губадия, у вази гарная сирэнь

Татарський плов е, треугольный ичпичмяк, перемячи е и китайский чайник.

Микитишна, ты пирогы их зря гивном назвала, ваны горячие та смачные уси

А писля, як мэни отгодувалы, прощалысь ласково, та вызвалы ТАКСИ

А як твоя Гануся друже з нымы, вана ж не розумие зоусим йихней мовы

Йии той муж кохае дуже, дарыть подарункы, сам по украиньски гундеть готовый

Та дай жеж Боже здоровьичка Татарам, та йихне мисце, йих Казань нехай радие

Уси мы жилы раньше у Советском у Союзе, а зараз будемо мы житы у России!